Campioana României la volei masculin, Arcada Galați, la care evoluează și suceveanul Alexandru Rață, s-a calificat în 16-imile Cupei CEV după ce a eliminat formația VK Praga. După ce au câștigat meciul tur, disputat la malul Dunării, cu scorul de 3-1, gălățenii au cedat partida din manșa secundă cu 2-3, confruntare în care internaționalul de seniori al României în vârstă de doar 21 de ani a reușit 7 puncte.

Următorul adversar al Arcadei în competiția europeană va fi gruparea franceză Chaumont, la care joacă fălticeneanul Adrian Aciobăniței, votat cel mai bun voleibalist român al anului 2020.

În aceeași anchetă, Alexandru Rață a fost desemnat de către Federația Română de Volei drept cel mai bun tânăr jucător al sezonului 2019-2020 în întrecerea internă.

Crescut într-o familie de sportivi de performanță, atât tatăl, Sorin, cât și mama, Elena, practicând în tinerețe cu succes atletismul, Alex a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alexandru Rață urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind în anul III de studiu.