Un incendiu de mari proporții a lăsat în urmă pagube uriașe și multe lacrimi. Timp de cinci ore, pompierii au muncit să stingă flăcările care în final au mistuit un gater, mai multe construcții din lemn din apropiere, materialul lemnos depozitat, furajele și alte bunuri, dar și un garaj al proprietarului, fiind afectată o suprafață totală de circa 1.250 mp. Au mai ars o casă învecinată, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Alarma s-a dat în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 4.00. Ca urmare a faptului că focul ardea deja generalizat și exista pericol de propagare și la alte proprietăți, inclusiv la casa familiei care deține gaterul, la fața locului au fost trimise importante forțe. Mai exact, au mers pompierii militari de la subunitățile din Suceava și Câmpulung Moldovenesc, dar și lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Ciprian Porumbescu, Bălăceana, Cornu Luncii și Baia, în total cu 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

”Din cauza orei din noapte, flăcările au fost observate și anunțate cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau mai multe construcții din lemn, acoperite cu tablă, printre care un banzic și un garaj al proprietarului, dar și depozite de lemn (scânduri, grinzi din lemn și bușteni), furaje, inclusiv o casă de locuit din vecinătate. Exista pericolul de propagare la casa proprietarului și la restul construcțiilor din gospodărie, învecinate cu gaterul, precum și la anexele proprietății din apropiere. Alte cauze ale propagării incendiului cu rapiditate au fost vântul puternic și construcțiile majoritare din lemn, dispuse apropiat una de cealaltă”, au arătat reprezentanții ISU Suceava.

 

 

Și echipajul medical sosit la locul incendiului a avut de muncă. Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei gravide, în vârstă de 23 de ani, care a suferit un atac de panică. Aceasta a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

Pompierii spun că flăcările au pornit, cel mai probabil de conductor electric defect.