40 de lucrări semnate de artiștii plastici Liviana Pînzaru și Ioana Cezara Poiată pot fi admirate la Galeria de artă Zamca. Tablourile expuse, „o expresie a naturii în cele mai vii culori tomnatice”, fac parte din colecția „Armonii cromatice”.

Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 19 noiembrie, și a fost găzduit de Asociația Institutul Bucovina, unde se află Galeria de artă Zamca.

Suceveanca Nicole Vasilcovschi a adus un plus de valoare evenimentului cultural prin lansarea noului volum de poezie „Lampioane de cuvinte”, „având în centrul operelor sale viața, văzută deseori ca o formă de claustrare”, recitând câteva versuri în fața celor peste 30 de persoane prezente la eveniment.

Artistul plasic Liviana Pînzaru a fost prezentă la vernisaj online, prin intermediul platformei Zoom, pe tot parcursul acțiunii. Pentru ea a fost o revedere emoționantă cu vechi prieteni de pe meleagurile natale.

Galeria de artă Zamca este o inițiativă lansată în anul 2021 de Asociația Institutul Bucovina, cu sprijinul maestrului caricaturist Mihai Pânzaru-PIM, custodele galeriei, pentru a oferi publicului local și nu numai acces la educație prin artă și șansa de a-și dezvolta simțul estetic. Expoziții noi și variate, de pictură și artă fotografică, sunt atent selectate lunar, pentru a oferi o varietate multiculturală.

Colecția „Armonii cromatice” poată fi vizitată în mod gratuit până pe 12 ianuarie 2022, cu excepția perioadei sărbătorilor de iarnă. Programul de lucru al galeriei este de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, strada Zamcei, numărul 17 (în spatele magazinului LIDL de pe Mărășești).

Mai multe informații legate de expoziție vă poate oferi Ionuț Ruști (din cadrul Asociației Institutul Bucovina), coordonator expoziții Galeria Zamca, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.

De asemenea, puteți să vizitaţi și pagina de Facebook a Institutului Bucovina, http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde sunt postate cele mai recente activități.