La mai puțin de o lună de la plecarea dintre noi a directoarei Teatrului „Matei Vișniec”, Carmen Veronica Steiciuc, ea va fi declarată „Cetățean de onoare al Sucevei”, post-mortem.

Decizia va fi luată în ședința de Consiliu Local de miercuri, 24 noiembrie, la inițiativa primarului Ion Lungu, care a întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, cel mai probabil urmând să fie adoptată cu unanimitate de voturi.

„Carmen Veronica Steiciuc este cunoscută de comunitatea suceveană ca un valoros om de cultură al Bucovinei, care a contribuit la realizarea uneia dintre cele mai importante instituții de spectacole din Suceava. Ca manager al Teatrului <Matei Vișniec> a semnat, între 2016 și 2021, intrarea în producție a 19 spectacole pentru scenă, 3 spectacole lectură și 5 spectacole în spații neconvenționale. Este inițiatoarea și creatoarea evenimentului Zilele Matei Vișniec încă din 2013, devenit ulterior Zilele Teatrului <Matei Vișniec> – un amplu festival internațional de teatru care are loc la Suceava în luna mai.

Carmen Veronica Steiciuc a fost membră a Uniunii Scriitorilor din România, redactor șef al revistei Bucovina Literară, președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni, membră a Societății Internaționale a Poeților din Washington D.C. - SUA, membră a Ordinului Poeților Mantelați și deținătoare a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de poezie”, sunt o parte dintre motivele enumerate de primarul Sucevei la inițierea conferirii acestei titulaturi onorifice.

Personalitate culturală marcantă a Sucevei, Carmen Veronica Steiciuc, născută pe 25 octombrie 1968, a plecat dintre noi luni, 1 noiembrie 2021, răpusă de COVID-19. Pentru cei care au vrut să-și ia adio de la ea și să-i aducă un pios omagiu, Carmen a fost depusă temporar în incinta teatrului, iar ulterior a fost înhumată în Cimitirul Pacea Vechi, fiind condusă pe ultimul drum de sute de oameni îndurerați.