Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a fost propus în mod oficial pentru funcția de ministru al Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Turismului. Biroul Permanent Național al PNL a votat, luni, lista cu viitorii miniștri liberali în Guvernul care ar urma să fie condus de Nicolae Ciucă, premierul propus de președintele României, Klaus Iohannis. Pe lista votată de conducerea centrală a PNL se regăsește și Constantin Daniel Cadariu, care ar urma să conducă noul Minister pentru IMM-uri și Turism. Pe această listă nu se mai regăsește însă actualul ministru al Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, acest minister urmând să fie condus de un reprezentant al PSD.

Trebuie spus că parlamentarul Constantin Daniel Cadariu este la al doilea mandat de senator PNL de Suceava. În perioada 2008-2012, Constantin Daniel Cadariu a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. De asemenea, în perioada 2005-2008, el a fost expert în cadrul Corpului de control al ministrului Internelor și Reformei Administrative. Cadariu este de profesie inginer, fiind absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic din Iași.

De precizat că viitorul Guvern PNL-PSD-UDMR va fi condus de liberalul Nicolae Ciucă pentru o perioada de un an și jumătate. În ședința Biroului Permanent Național al PNL a fost votată următoarea listă de miniștri din partea acestui partid în viitorul Guvern, după cum urmează: Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu, Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu, Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu, Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode, Ministerul pentru IMM-uri și Turism – Constantin Daniel Cadariu, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Florin Roman.

PSD ar urma să conducă Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Tineretului și Familiei, precum și Secretariatul General al Guvernului.

De asemenea, UDMR va avea în continuare conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului.