Tradiția aprinderii luminilor de sărbătoare în bradul din centrul municipiului Suceava, precum și a decorațiunilor din întreg orașul are loc și anul acesta, în ciuda pandemiei.

Sucevenii sunt invitați sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18.00, să participe la eveniment, fără ca accesul pe esplanadă, la brad și la instalațiile luminoase să fie condiționat de prezentarea certificatului verde.

În schimb, la Târgul de Crăciun, care se deschide de vineri, 26 noiembrie, de la ora 12.00, accesul va fi permis doar pe baza certificatului verde.

Cum de se poate veni fără restricții la bradul din Centru, dar nu și la căsuțele cu produse ale meșteșugarilor sau bunătăți marca „Produs în Bucovina”, a explicat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi: „Bradul și Crăciunul sunt ale tuturor, nu trebuie să facem diferențe între persoanele vaccinate și nevaccinate. Pentru organizarea Târgului de Crăciun, unde avem nevoie de avizul de la DSP, sunt necesare o serie de măsuri speciale, condiția impusă fiind ca accesul să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care pot prezenta certificatul verde. Dar pentru a merge prin centrul municipiului, pe esplanadă, pe lângă bradul de Crăciun, nu este nevoie de certificat verde. De aceea căsuțele destinate meșterilor populari și reprezentanților Asociației <Produs în Bucovina> au fost instalate una în fața alteia, de la cupolă înspre Palatul Administrativ, pentru a fi separate ca perimetru cu garduri despărțitoare de la Poliția Locală, în vreme ce restul esplanadei este liberă la circulație”.

Perimetrul alocat Târgului de Crăciun, unde se va intra doar pe bază de certificat verde, nu a fost delimitat încă, dar se va face cu siguranță până vineri la amiază.

În funcție de deciziile care vor fi luate de la nivel central în privința pandemiei și a restricțiilor care trebuie aplicate sau ridicate, în centrul municipiului ar putea fi adusă și o scenă pe care să vină copii din tot județul să colinde, sau chiar să se facă ceva spectacole.

Până atunci, singura bucurie de sărbători de care sucevenii sunt siguri este cea a înfrumusețării tuturor cartierelor cu decorațiuni de sărbătoare.