Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să mulțumească și a transmis aprecieri ministrului Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, despre care a spus că pe parcursul a mai bine de doi ani a reprezentat cu cinste liberalismul și PNL Suceava în Guvernul României. Gheorghe Flutur a spus că Bogdan Gheorghiu a ocupat funcția de ministru al Culturii într-o perioada grea și cu multe provocări.

„Personal, îmi pare rău că prin negocieri nu s-a putut ca Ministerul Culturii să fie la noi, ceea ce ar fi însemnat că Bogdan Gheorghiu ar fi putut continua la Ministerul Culturii. El rămâne un tânăr politician echilibrat, care a știut să țină aproape personalitățile din acest domeniu”, a spus Flutur. El a evidențiat faptul că Bogdan Gheorghiu a lucrat foarte bine cu colegii din Guvernul României și a relaționat foarte bine cu instituțiile administrației publice, a răspuns prezent la toate solicitările, a avut răbdare, diplomație și și-a respectat cuvântul dat.

„Portofoliul de ministru al Culturii îi creează lui Bogdan Gheorghiu profilul unui om politic de viitor, iar eu vreau să-i mulțumesc pentru echipă și pentru performanță”, a subliniat președintele Consiliului Județean Suceava.

Deputatul PNL Suceava Bogdan Gheorghiu a preluat funcția de ministru al Culturii în luna noiembrie 2019. Bogdan Gheorghiu se află la al doilea mandat de deputat PNL de Suceava.