Câmpulungeanul Albert Hofman continuă să impresioneze la primul său sezon de seniorat, în tricoul Universității Cluj. Ultima realizare a tânărului mijlocaș în vârstă de 18 ani este golul de trei puncte marcat pentru trupa pregătită de Erik Linkar în disputa din Ghencea, cu Steaua, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii secunde. A fost a șasea reușită în eșalonul al doilea pentru cel care a fost golgheterul echipei de juniori a Universității în precedenta ediție de campionat. În urma acestui rezultat gruparea clujeană și-a consolidat locul al doilea în clasament și este ca și calificată în play-off.

Trebuie spus că Albert Hofman s-a remarcat în această toamnă și la echipa națională de fotbal Under 19 a României, cu care s-a calificat la Turneul de Elită al Campionatului European din 2022, care va avea loc în Slovacia. „Tricolorii” s-au clasat pe locul secund în turneul de la Manavgat (Antalya), disputat la mijlocul lunii noiembrie, după două victorii, 1-0 cu Letonia și 5-0 cu San Marino, și o înfrângere, 1-4 cu reprezentativa țării gazdă, Turcia. Mijlocașul sucevean și-a adus contribuția la această performanță printr-un gol spectaculos, din „foarfecă”, înscris în meciul cu San Marino, la scorul de 1-0.

A fost al doilea gol marcat de Hofman pentru reprezentativa de juniori Under 19 a României în această toamnă, după cel din amicalul cu Bosnia și Herțegovina, câștigat cu 5-1.

Albert Hofman a început fotbalul în orașul natal, la ACS Junior Câmpulung Moldovenesc, sub îndrumarea antrenorului Mihai Eremia, după care a continuat la Juniorul Suceava.