Grupările CSU din Suceava și CSM Focșani s-au întâlnit miercuri seară, în Sala „Dumitru Bernicu”, în prologul etapei a XII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. „Universitarii”, aflați în foame mare de puncte, n-au reușit ce și-au propus, cedând în cele din urmă cu scorul de 25-26, după un meci fizic, de mare angajament. Este al patrulea eșec la diferență minimă înregistrat de formația suceveană în actuala ediție de campionat, după cele cu Minaur Baia Mare, CSM București și Steaua.

Partida în sine a fost foarte echilibrată, una în care „alb-albaștrii” au făcut mare risipă de energie, însă echipa focșăneană a arătat calitate, demonstrând că nu ocupă degeaba o poziție în prima jumătate a ierarhiei Ligii Zimbrilor.

Sucevenii au abordat cu aplomb jocul și au evoluat dezinvolt în prima repriză pe care au încheiat-o în avantaj, 12-10. Oaspeții, care au propus un joc de uzură, cu o apărare ermetică, agresivă și extrem de disciplinată, și-au văzut de tactica lor în continuare, izbutind să egaleze imediat după reluare și să treacă pentru prima dată în avantaj pe tabela de marcaj în minutul 38, scor 14-15.

În continuare cele două formații au mers cap la cap, câștig de cauză având la final formația cu nervii mai tari, care a greșit mai puțin.

CSU din Suceava: Darius Makaria, Ștefan Grigoraș – Adrian Tîrzioru (5 goluri), Alin Roșu (4), Cemal Kutahya (4), Irakli Kbilashvili (3), Daniel Stanciuc (2), Cosmin Lupu (2), Leonard Ștefan (2), Alexandru Bologa (2), Alexandru Dascălu (1), Valentin Anton, Albert Vizitiu, Elod Szasz, Alexandru Juverdianu, Pavel Loic.

Cel mai bun marcator de pe teren a fost vrânceanul Mihai Miroiu, cu 8 goluri.

În urma acestui rezultat, „universitarii” se mențin pe locul 11 în clasament, cu 9 puncte, în vreme ce Focșaniul a rămas pe 6, cu 22 de puncte.

CSU din Suceava mai are de disputat trei meciuri până la finalul anului, cu Dinamo București (deplasare), Universitatea Cluj (acasă) și Minaur Baia Mare (deplasare).