Ziua de miercuri, 24 noiembrie, este una a unor ample acțiuni în forță ale procurorilor DIICOT și ale Poliției Române pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri, contrabandă, și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. În total, la nivel național este vorba de 47 de acțiuni operative.

Conform unor surse judiciare, în Suceava sunt în plină desfășurare două mari acțiuni. Una vizează o grupare specializată în contrabanda cu țigări iar a doua acțiune vizează o grupare de traficanți de droguri. În total, în jur de 20 de suspecți urmează a fi aduși la audieri. Este de așteptat să se facă și multe rețineri în arest. Va fi așadar o zi cu multă agitație printre structurile de poliție.

Perchezițiile cu privire la gruparea de contrabandiști s-au desfășurat pe zona Bilca-Vicov, fiind puse în aplicare 16 mandate de aducere.

Opt suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore. De la aceștia, anchetatorii au ridicat șapte mașini, un microbuz, sume de bani, țigări de contrabandă, telefoane mobile, precum și alte înscrisuri cu valoare de material probator.

Prima acțiune, privind o grupare de traficați de țigări și migranți, s-a concretizat deja cu mai multe rețineri în arestul poliției județene.  

Perchezițiile au început de la prima oră a dimineții de miercuri, o parte, în timp ce altele sunt în desfășurare de marți.

În acțiuni sunt angrenați și ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava.

”Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.