Un elev de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a obținut o Menţiune şi Premiul Special de Excelență în domeniul Geografiei, oferit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la Olimpiada Națională de Geografie, ediția a 40-a, desfășurată, în perioada 25-30 aprilie 2022, la București.

Este vorba de elevul fruntaș Rareș Mihail Pendus, din clasa a IX-a, care prin pasiune, efort și perseverență a fost încununat cu acest rezultat de excepție, sub coordonarea profesorului Radu Ciumașu, recunoscut pentru performanțele realizate în decursul anilor.

„Consider că geografia este știința care studiază pământul și universul cu toate frumusețile și minunile sale. Tot ceea ce e sub și peste linia orizontului este geografie. Mulțumesc dascălului meu care a fost un ghid, un părinte şi un prieten în această călătorie, familiei mele care m-a susținut necondiţionat, tuturor cadrelor didactice și militare, prietenilor care m-au îndrumat și au crezut în mine. Fără geografie nu exişti nicăieri, iar munții şi râurile știu secretul: nu acorda atenţie barierelor!”, a spus Rareș, după succesul de la olimpiadă.