Noul drum din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău, pe Izvorul Alb, va fi închis aproape în totalitate pe perioada iernii. Aceasta după ce Consiliul Județean Suceava a aprobat o hotărâre pentru încadrarea drumurilor județene pe niveluri de viabilitate și de intervenție pentru perioada de iarnă.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că drumul județean 175A, Câmpulung Moldovenesc – Rarău, prin Izvorul Alb, va fi deschis doar pe o porțiune de aproape trei kilometri, până la schit.

„Noi am dat în folosință drumul pe Izvorul Alb, iar pentru perioada de iarnă propunem folosirea doar pe o porțiune de circa trei kilometri, până la schit. Porțiunea de zonă accidentată nu va putea fi deschisă. Propunerea a venit de la departamentele tehnice și noi trebuie să respectăm normele ministerului de resort în acest domeniu”, a explicat Flutur.

El a spus că pe perioada iernii va fi închis și drumul de pe Rarău spre Chiril, deoarece traseul este în zonă montană cu teren accidentat, declivități mari, iar lățimea părții carosabile este de dimensiuni reduse.