Ce analizăm:

Foto 1: Orientarea capului (1A!) și privirea (1B!) ne sugerează un Vladimir Putin conștient de importanța statutului său și de puterea pe care o deține. El este sensibil la prezența feminină atrăgătoare din fața lui, dar totuși manifestă prudență – trunchiul este retras spre dreapta (1C!). Analizăm la Vladimir Putin cele 4 degete de la mâna dreaptă exercită presiune pe coapsa dreaptă (1D!) și orientarea picioarelor, în special a piciorului drept (1E!) - „Aș pleca de aici! Sunt prudent!” .

Observăm o Naomi Campbell dispusă să îl „perie” și să îl lingușească pe liderul rus. Putem vedea o abordare formală de început ce se vrea una care emană seriozitate și profesionalism – postura capului (2A!) și gestul mâinii stângi (2B!). Naomi Campbell „cere” respect și vrea să îi transmită că stăpânește toate elementele legate de interviu.

Foto 2: Prin poziția pe care o adoptă palmele lui (1A!), Vladimir Putin ne transmite: „Sunt mereu stăpân pe situație! Sunt un lider care deține controlul și orice îmi propun reușesc!“

În fotografia mai sus liderul rus accesează informații kinestezice – privirea orientată spre dreapta jos (1B!) – legate de un moment când acesta a deținut controlul și a avut un comportament de care este mândru și care consideră că îl reprezintă ca mascul.

Analizăm la Naomi Campbell corpul aplecat spre în față dreapta (2A!), capul ușor lăsat pe spate și aplecat spre stânga (2B!). Naomi Campbell: „Dragule, te ascult! Ești deosebit! Eu știu asta, te apreciez și sunt atentă la tine!”. 

Concluzie:

Un Vladimir Putin ce dorește să vorbească de pe un piedestal cu „prințesa” din fața lui, care ar trebui să fie impresionată și să venereze puterea și forța masculină ce o emană.

O Naomi Campbell care știe să spună „Da, dragule! Ești orice vrei tu să fii!” pentru ca mergând pe firul acestei slăbiciuni masculine, să obțină un control asupra lui prin puterea ei de atracție feminină. Un Putin care este, totuși, mai greu de „doborât” decât pare la prima vedere.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com