Doi tineri identificați ca autori ai unei tâlhării comise în luna octombrie a anului trecut în centrul Sucevei, victimă fiind o femeie în vârstă de 87 de ani, care la patru zile după atac a decedat, au scăpat cu pedepse neașteptat de blânde. Dacă inițial ambii au primit condamnări cu executare, în calea de atac unul dintre agresori a primit o condamnare cu suspendare sub supraveghere. Este vorba de Vasile Stoica, din Gulia, care la Judecătoria Suceava a primit o condamnare de 3 ani de zile cu executare, pentru ca la Curtea de Apel Suceava să primească tot 3 ani, dar cu suspendare sub supraveghere. De o micșorare a pedepsei a avut parte și celălalt inculpat, Mihai Aurel Sârbu, tot din Gulia. Acesta va avea de executat 3 ani de închisoare, în loc de 3 ani și 3 luni cât primise inițial. Soluția dictată la Curtea de Apel Suceava este definitivă și nu mai poate fi atacată la altă instanță.

Pe 25 octombrie 2022, Maria P., în vârstă de 87 de ani, fostă directoare de fabrică înainte de 1990, se deplasa pe strada Ștefan cel Mare din zona centrală a Sucevei. Femeia a fost urmărită de cei doi indivizi condamnați definitiv până la intrarea în scara de bloc, într-unul din gangurile din zona esplanadei (cel din imagine). În gang, unde este intrarea în scara de bloc, bătrâna a fost împinsă puternic și trântită la pământ, iar tâlharii i-au smuls geanta din care au sustras suma de 1.000 de lei. Octogenara a ajuns la spital în acea după-amiază, având o contuzie de umăr. Femeia a primit îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată.

Polițiștii au refăcut în mare traseul autorilor, care au fugit pe jos, apoi cu un autobuz, spre gara din Burdujeni, de unde au luat un tren spre Dolhasca. Cei doi au fost căutați la domicilii, dar nu au fost găsiți. Cei din familie au declarat că cei doi au plecat la muncă în străinătate, însă polițiștii au avut încă de la început rezerve asupra acestei informații. Cel mai trist detaliu al cazului este că, la patru zile de la tâlhărie, femeia în vârstă de 87 de ani a decedat la domiciliu.