Invitat la emisiunea „Eu cu cine votez?”, candidatul AUR la Primăria municipiului Suceava, preotul Cătălin Axinte, a fost extrem de categoric la adresa actualei clase politice: „La fiecare patru ani vin politicienii și mă salută. Patru ani nu-i văd. La patru ani de zile vin, promisiuni, în biserică, Tatăl nostru, Crezul, promit, și gata”.

Cătălin Axinte a spus că s-a decis să candideze la funcția de primar deoarece „m-am săturat, efectiv m-am săturat”. Care este motivul care l-a determinat să facă această afirmație, puteți afla vizionând înregistrarea emisiunii, pe pagina noastră de facebook sau pe canalul de YouTube al „Monitorului de Suceava”.

Tot din acest interviu mai puteți afla de ce spune preotul Cătălin Axinte că „Politicul are voie să intre cu bocancii în biserică. Biserica a devenit o văcuță de muls în mâinile a două partide” și de ce a afirmat: „Ce s-a făcut în Suceava? Ce s-a făcut? Nimic! La noi s-a bulibășit, pe românește, s-a făcut o mocirlă în Suceava”.

 

 

Candidatul AUR ne-a spus și dacă se bazează sau nu pe voturile preoților din Suceava și și-a manifestat reticența față de promisiunile contracandidaților: „Mi-e lehamite să mă duc până la Voroneț, să știți, să mă duc până la Câmpulung. Sunt atâtea locuri și zone frumoase. Toți, că o să se facă. Dar de ce nu ați făcut, fraților?”

Urmărind interviul nostru, puteți afla și ce a răspuns preotul Cătălin Axinte la întrebarea: „Credeți că Sfântul Sinod al BOR ar trebui să le permită preoților să facă politică, fără niciun fel de opreliști?”