Vineri, 10 mai 2024, la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița s-a desfășurat cercul metodic al bibliotecarilor școlari/ profesorilor documentariști/ responsabililor de structură info-documentară.

Tema întâlnirii a fost ”Biblioteca școlară - spațiu esențial al educației”.

„Întâlnirea de astăzi a adus bucuria împărtășirii opiniei, a creat capacitatea de ascultare și a adus o experiență superioară de învățare. Le mulțumim tuturor celor implicați în organizarea evenimentului: doamnei prof. Mihaela Acatrinei - inspector școlar IȘJ Suceava și prof. Traian Alin Pușcă – director Casa Corului Didactic <George Tofan> Suceava pentru dedicare și susținere; pentru crearea contextului educațional și a atmosferei tradiționale autentice - doamnei prof. Dănuța Mitric - director al Liceului Tehnologic <Vasile Cocea> Moldovița; doamnei bibliotecar Amalia Iliesi, care a conceput și susținut proiectul acestui cerc; tuturor profesorilor din această școală și din structurile arondate; pentru o colaborare excelentă: Primăriei Moldovița (domnului primar Traian Iliesi care ne-a facilitat desfășurarea evenimentului în Corpul B al liceului proaspăt renovat și dotat și ne-a onorat cu prezența), domnului Casian Balabasciuc - tezaur uman viu și fiu al Moldoviței (fiul doamnei Ileana Balabasciuc, una dintre primele bibliotecare) care ne-a îmbogățit cu sfaturile și versurile minunate, doamnei Viorica Semeniuc - meșter popular care ne-a încântat cu măiestria încondeierii pe coaja subţirea ouălor, colegilor noștri prezenți, într-un număr atât de mare, și, nu în ultimul rând, tuturor elevilor (din toate nivelurile de învățământ) care ne-au convins că au nevoie de biblioteca școlară ca de rădăcinile lor”, a punctat Daniela Argatu, bibliotecar al Casei Corpului Didactic Suceava.

Din programul evenimentului au mai făcut parte reciluri de poezie, pricesne, piese de teatru, vizită la mocănița Huțulca.