Ion Vasiliu, actualul primar PSD al comunei Preutești, a plecat la drum pentru un nou mandat, iar lansarea a avut loc de marea sărbătoare Izvorul Tămăduirii. La eveniment au participat și Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, dar și președintele PSD Suceava Ioan Stan. De la eveniment nu au lipsit senatorul Gheorghe Mîndruță, președinta organizației județene de femei a PSD Suceava, Larisa Blanari, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, dar și primarul din Dolhești, Cristinel Bărculescu.

Ion Vasiliu a amintit că în august 2020 și-a depus candidatura pentru funcția de primar al comunei Preutești, apoi, la alegerile din septembrie 2020 a fost ales.

”Obiectivul fundamental cu care am venit în fața dumneavoastră a fost: Puternici împreună pentru dezvoltarea comunei Preutești, iar în prim plan este cetățeanul, cu toate nevoile, trăirile și preocupările sale. În calitate de primar, dar și ca locuitor al comunei Preutești, m-am străduit să fiu corect și bun, cinstit atât cu mine însumi, cât și cu cei din jurul meu, modest și înțelegător față de problemele oamenilor din comună, implicat în administrarea eficientă și legală a patrimoniului comunei Preutești. Dacă am reușit acest lucru, dumneavoastră sunteți cei în măsură să analizați”, le-a transmis Ion Vasiliu celor prezenți.

Primarul din Preutești a amintit de complexitatea și problematica ultimelor 4 ani, care au venit cu mari provocări pentru toată lumea.

”Am trăit cu dumneavoastră clipe minunate la ceas de sărbătoare, prilejuite de căsătorii, tradiții și obiceiuri specifice comunei Preutești, comemorarea Zilei Eroilor, zilele de hram și prăznuire, aniversarea de 25/50 ani de la căsătorie, întreceri și manifestări cultural festive. Dar în același timp ne-am unit capacitățile și energiile pentru a face față greutăților pricinuite de ierni geroase, viscole puternice, inundații provocate de viiturile de pe pâraie și versanți.

În această perioadă, mai mult ca niciodată, am realizat faptul că noi, ca și cetățeni ai comunei Preutești, ne bucurăm de o zonă hărăzită de Dumnezeu cu frumuseți neasemuite, frumuseți pe care moșii și strămoșii noștri le-au transformat în trăiri și fapte demne de tot respectul.

Este obligația noastră, a celor contemporani, să dezvoltăm patriotismul local, să fim mândri de tot ceea ce este trainic și frumos în satele noastre și să nu precupețim nici un efort pentru a face din comuna noastră un colț de rai binecuvântat”, a mai menționat Ion Vasiliu.

Acesta a transmis mulțumiri tuturor locuitorilor comunei Preutești, dar și echipei cu care a lucrat în Primărie, inclusiv consilierilor locali, și și-a exprimat convingerea că prin unirea tuturor forțelor și energiilor pozitive se va putea atinge obiectivul propus: o comună în care fiecare cetățean să fie reprezentat la adevărata sa valoare.