Președintele PNL Suceava Gheorghe Flutur a avut în weekend un adevărat maraton electoral, după cum reiese din comunicatele de presă transmise de echipa de comunicare a PNL. Sâmbătă dimineață, Flutur a fost la Bacău împreună cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, la lansarea candidatului PNL, Mircea Fechet, pentru președinția Consiliului Județean Bacău, apoi a participat la o întâlnire electorală în zona de munte a județului Suceava, la Broșteni, cu primarul Alexandru Hurjui și cu alegătorii. Sâmbătă seara, președintele PNL Suceava a participat, împreună cu deputatul Angelica Fădor, primarul de Dorna, Ilie Boncheș, și candidatul la funcția de primar al municipiului Vatra Dornei, Marius Rîpan, la lansarea candidaturii lui Adrian Grigoraș pentru primăria comunei Coșna. Președintele Gheorghe Flutur l-a descris pe Adrian Grigoraș ca „familist, cu o familie frumoasă cu 3 copii”, antreprenor care are o carmangerie și „produce delicatese tradiționale din carnea animalelor din propria fermă”, „om de inițiativă, un foarte bun gospodar”, care „promovează puternic Bucovina și Țara Dornelor și este soluția de succes pentru frumoasa localitate de munte, Coșna, pentru mandatul următor”.

Despre Alexandru Hurjui, care candidează pentru un nou mandat de primar al oraşului Broșteni, Flutur a spus că „a schimbat la față orașul Broșteni în ultimii 4 ani, a investit în infrastructura de apă și canalizare, drumurile arată foarte bine, iar recent a semnat contractul pentru asfaltarea a încă 9 km de drum orășenesc, are mai multe proiecte pe fonduri europene, pentru dotarea școlilor, pentru amenajarea centrului civic al orașului, pentru amenajarea de parcări și zone de agrement”.

Investițiile în drumuri, în rețele de utilități, în valorificarea resurselor locale au fost de asemenea menționate de Flutur, care le-a vorbit alegătorilor și despre proiectele pe care le au pentru următorii 4 ani candidații liberali la funcțiile de primar.

 

Gheorghe Flutur și Bogdan Loghin „au luat pulsul” electoral al oamenilor în piața auto din Rădăuți și la târgul de cai de la Solca

Duminică, împreună cu primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, vicepreședintele PNL Dumitru Mihalescul, o echipă de 25 de tineri și de consilieri județeni și municipali ai PNL, Gheorghe Flutur a fost în piața auto din Rădăuți. După întâlnire, Flutur a declarat că „majoritatea covârșitoare a mulțumit pentru lucrările făcute în județ, în Rădăuți și în multe localități din jur” și că apreciază ca „foarte bun pulsul oamenilor, de astăzi, din piață”. Primarul Bogdan Loghin le-a spus celor din târg că la Rădăuți urmează extinderea aleilor betonate în zona pieței și asfaltarea unei parcări din apropierea sensului giratoriu. „Au fost multe întrebări legate de modernizarea Rădăuțiului, am explicat și eu și primarul Loghin de asfaltarea drumurilor din cartierele mărginașe, unde întâi s-a tras apa și canalul, apoi s-a asfaltat o bună parte dintre ele. Au fost aprecieri și mulțumiri legate de autostrada A7 care va veni spre Siret, oamenii sunt optimiști și așteaptă cu nerăbdare construcția acestei autostrăzi. Piața auto din municipiul Rădăuți este foarte mare, de aici se poate lua pulsul cel mai bine de la populația din zona Rădăuți, de aici poți primi reacții sincere și directe de la cetățeni și voi mai veni în această piață”, a spus Gheorghe Flutur.

După Rădăuți, Flutur a mers la Solca, la târgul de cai. Interesul localnicilor din zona de munte pentru creșterea cailor este un motiv pentru care liderul PNL a declarat că se simte obligat ca în perioada următoare să organizeze, în parteneriat cu primăriile care au astfel de preocupări, „evenimente care să aibă în atenție calul”. „Acest lucru îl vom face în jurul hipodromului de la Rădăuți, dar și în toate localitățile care doresc să organizeze astfel de evenimente. (...) Cel mai frumos lucru este să participi la concursuri de frumusețe a exemplarelor de cai, probe de sărituri, curse cu trăsuri și chiar un târg unde să se poată vinde și cumpăra exemplare căutate pe piață. (...) Cred că putem organiza parteneriate cu alte județe, evenimente care să aibă în centru calul de frumusețe, calul de muncă, calul de sport de aici, din Bucovina. (...) Bucovineanul dovedește că este un mare iubitor de animale, de frumos, și Bucovina poate deveni un centru de atracție și pentru aceste târguri de cai și de evenimente dedicate calului”, crede Gheorghe Flutur.