Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Șcheia, cunoscut ca recidivist și implicat în altercații și scandaluri, a fost arestat preventiv, de această dată pentru ultraj.

Ilie Ioan Cuțitariu a ajuns să fie pus sub acuzare în acest caz după ce a intervenit într-un scandal care nu avea nici o legătură cu el.

Concret, pe 5 mai, în ziua de Paște, un echipaj de la Secția Rurală de Poliție Șcheia a intervenit în urma unui apel la 112, la un scandal din comunitatea romă. Era vorba despre o amenințare între doi tineri, iar în timp ce polițiștii făceau verificări a intervenit și Cuțitariu. Acesta a început să-i adreseze amenințări explicite mai ales unuia dintre polițiști, care anterior îl cercetase într-un dosar de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Polițistul și-a informat mai departe șefii și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, competent să ancheteze faptele de ultraj.

În continuarea cercetărilor, procurorii au constatat că sunt probe privind amenințarea polițistului, astfel că  Ilie Ioan Cuțitariu a fost pus sub acuzare pentru ultraj.

Joi după-amiază, tânărul de 24 de ani a fost ridicat și reținut în arest, iar vineri procurorul de caz l-a prezentat în fața judecătorilor, cu propunere de arestare.

Judecătoria Suceava a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea lui Ilie Ioan Cuțitariu pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.