Cea mai bogată comună din județ, Șcheia, va avea un nou primar după alegerile de duminică, 9 iunie. În cursa electorală s-au înscris nu mai puțin de 8 candidați, mai puțin primarul în exercițiu, așa încât se anunță o luptă extrem de strânsă.

Totuși, cele mai mari șanse de a triumfa le are actualul viceprimar, Cristinel Burac. În vârstă de 49 de ani, candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Șcheia a pierdut alegerile de acum patru ani la doar câteva voturi. Asta în condițiile în care aproape 300 de voturi au fost anulate.

Avantajul lui Cristinel Burac este acela că în mandatul de viceprimar a fost extrem de vizibil, atât în Primărie, cât mai ales pe teren. A bătut în lung și în lat toate satele comunei Șcheia și a discutat cu foarte mulți oameni cu care a interacționat direct.

În plus, a făcut opoziție reală în Consiliul Local Șcheia, fără a bloca însă proiectele de dezvoltare a comunei.

De altfel, și sondajele realizate de PSD Șcheia arată un avantaj real al lui Cristinel Burac față de următorii contracandidați care sunt cotați cu șanse pentru a câștiga fotoliul de primar.

Un alt aspect pozitiv este acela că actualul viceprimar are o echipă foarte bună, una care îi permite să vină cu proiecte serioase de dezvoltare a comunei.

”Chiar dacă Primăria Șcheia are un buget mare, una din principalele preocupări ale mele și ale echipei mele va fi atragerea de fonduri europene. Este păcat să existe fonduri consistente, dar noi să nu profităm de ele. Din păcate, Șcheia a pierdut din turație, dar după preluarea mandatului vom schimba lucrurile astfel încât să intrăm pe o linie accelerată de dezvoltare în toate domeniile, de la drumuri și până la rețele de apă și canalizare, precum și investiții în toate domeniile de activitate. În următorii patru ani, Șcheia va cunoaște un nivel de dezvoltare cum nu s-a mai văzut în ultima perioadă”, a menționat Cristinel Burac.

Comandat de O.J. P.S.D.  Suceava
Executat SC Interpress SRL
CMF: 21240002, Tiraj 2530