În perioada 25-31 mai 2024, două cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.4 Suceava, împreună cu trei eleve din ciclul primar au participat, în Spania, la activitățile Proiectului „Stop bullying through inclusion games”, Program Erasmus+, AC2 -KA210-SCH-000160353.
Împreună cu cadre didactice și elevi de vârstă școlară mijlocie din Italia, țara coordonatoare, Turcia și Spania, profesoara pentru învățământul școlar Mirela Florentina Mazilu, consilierul școlar Ramona Olimpia Întorsură și elevele Dascălu Anastasia, Petrariu Ioana și Șelet Sofia au participat la mobilitatea din Spania, intitulată „Un prieten, o comoară”, care s-a desfășurat la instituția de învățământ COLEGIO RURAL AGRUPADO No11 AZAHAR, LA MATANZA-ORIHUELA.
Mobilitatea a abordat tema combaterii fenomenului de bullying în școli și comunități și s-a realizat eficient prin diverse activități recreative și jocuri incluzive. O abordare inovatoare pentru a promova mesajul „stop bullying” a fost organizarea unor sesiuni de jocuri de masă incluzive (board games), care au încurajat colaborarea și respectul reciproc între copii. Aceste activități au fost variate și atractive, oferind oportunități de implicare activă tuturor participanților.
Jocurile de rol antibullying i-au ajutat pe copii să-și dezvolte competențele lingvistice în limba engleză și au experimentat diferite perspective prin care pot învăța cum să reacționeze adecvat în situații dificile.
Atelierele despre jocurile din regiune și practicarea jocurilor tradiționale au fost, de asemenea, o modalitate excelentă de a promova cooperarea și incluziunea, oferind un sentiment de apartenență și respect pentru patrimoniul local.
Sub îndrumarea cadrelor didactice, elevii jucat o gimcană incluzivă organizată pentru a încuraja munca în echipă și rezolvarea problemelor într-un mod distractiv și competitiv, dar fără a crea rivalități nesănătoase. Acest tip de activitate a pus accentul pe importanța cooperării și a sprijinului reciproc.
Prin implementarea acestor strategii, se poate crea un mediu sigur și prietenos pentru toți copiii, unde bullying-ul este combătut eficient și unde fiecare copil se simte valoros și respectat.
Comentarii