• Trecerea la nivel la care a avut loc tragedia de luni seară este prevăzută cu semibariere, care erau în funcțiune la ora accidentului
  • La finele săptămânii trecute, polițiștii de la ”Transporturi” efectuaseră o acțiune de control pe zona Verești-Liteni, axată tocmai pe pasajele de trecere peste calea ferată

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Liteni, a murit în urma unui accident produs luni seară, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza satului Roșcani, oraș Liteni. Autoturismul condus de tânăr a fost lovit în plin de locomotiva trenului care venea de la București și avea ca destinație Suceava. În tren se aflau aproximativ 120 de călători, dar niciunul nu a necesitat îngrijiri medicale.

Victima, care era încarcerată, a fost extrasă de echipele de intervenție specializate în descarcerare. Din nefericire, victima avea leziuni incompatibile cu viața, iar medicul aflat la fața locului a declarat decesul.

Din primele cercetări ale polițiștilor de la Serviciul Județean Transporturi Suceava rezultă că trecerea la nivel este prevăzută cu semibariere, care erau în funcțiune la ora accidentului. Existau date destul de clare că tânărul șofer a forțat trecerea în ciuda faptului că semibarierele erau coborâte.

La finele săptămânii trecute, polițiștii de la Transporturi efectuaseră o acțiune de control pe zona Verești-Liteni, axată tocmai pe pasajele de trecere peste calea ferată. S-a încercat conștientizarea șoferilor cu privire la riscuri. Încă din cadrul acțiunii s-a putut observa că cei mai neatenți sunt chiar localnicii, de obicei tinerii aflați la volan. 

Revenind la accident, pompierii militari de la Suceava au intervenit la fața locului cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, dintre care unul cu medic.

Circulația feroviară de pe magistrala 500 a fost blocată complet pe toată perioada intervenției pompierilor militari. În urma impactului, locomotiva a fost avariată și nu și-a mai putut continua drumul. A fost necesară înlocuirea ei pentru ca trenul să poată fi pus în mișcare, spre Suceava.