Peste 5.000 de absolvenți de liceu au susţinut, săptămâna trecută, examenul de bacalaureat, 79,1% dintre aceştia obţinând medii de promovare, respectiv medii peste 6.
Absolvenți din 40 de licee private și de stat au susținut examenul maturității, cei mai mulți candidați având medii între 8 și 8,99.

Într-o ierarhie realizată de platforma www.bacplus.ro, în funcție de media aritmetică a tuturor notelor de la bacalaureat, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” se clasează pe prima poziție, cu o medie de 9,22 a tuturor notelor elevilor instituției.

Cei 184 de ștefaniști absolvenți au obținut medii la examenul maturității între 6,65 și 9,96. Trei elevi din cadrul colegiului au medii de peste 9,90.

Urmează pe poziția a doua a clasamentului Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, cu o medie a notelor absolvenților de 9,11. Cei 232 de bacalaureați au medii între 6,51 și 9,91.

Tot cu o medie generală peste 9 figurează în clasament și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, unde 218 elevi au finalizat ciclul liceal.

119 elevi militari ai Colegiului Național Militar Câmpulung Moldovenesc au susținut bacalaureatul, 8,92 fiind media tuturor notelor obținute de aceștia.

Cu rezultate excelente încheie examenul de bacalaureat și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, cu o medie generală a notelor elevilor de 8,84, și Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni – media 8,76.

Rezultate detaliate pentru fiecare liceu în parte se găsesc în tabelul de mai jos.

De menționat că topul este realizat înainte de publicarea rezultatelor finale, de rezolvarea contestațiilor, eventualele modificări putând influența ușor ierarhia unităților.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 12 iulie, la avizierul unităților de învățământ și online, pe site-ul dedicat – bacalaureat.edu.ro.