Polițiștii suceveni s-au autosesizat și au demarat cercetări după imaginile publicate pe data de 2 iulie a.c., pe pagina de Fabeook a Monitorului de Suceava, în care se putea vedea cum șoferul unui Fiat de culoare galbenă făcea manevre agresive în sensurile giratorii din centrul Sucevei.

Gradul de inconștiență era sporit de faptul că respectivul se ”distra” în trafic în timpul furtunii puternice din acea zi, furtună care a paralizat traficul.  

Chiar dacă pe înregistrarea inițială nu se distingea numărul mașinii, polițiștii au apelat la înregistrările sistemului de supraveghere video al Primăriei Suceava, unde s-a stabilit că este vorba de un Fiat Albea, cu numărul SV-09-RGD.

De aici încolo, a urmat citarea proprietarului mașinii la sediul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Rutier.

S-a stabilit în scurt timp că șoferul are 20 de ani și este din municipiul Suceava.

După consultarea imaginilor video, polițiștii au întocmit două procese-verbale de contravenție.

Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost sancționat pentru adoptarea unui comportament agresiv prin aceea că a întors vehiculul acționând frâna de mână în sensul giratoriu, respectiv pentru circulație pe contrasens și conducere agresivă.

După ce au tras linia polițiștii rutieri au aplicat sancțiunile maxime în raport cu neregulile constatate, respectiv suspendarea dreptului de a conduce vehicule pentru 150 de zile și sancționarea cu amenzi în valoare de 2.310 lei.