Cu o vechime de 23 de ani la catedră, o învățătoare din Dărmănești, cu definitivat, a obținut 3,20 la proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor în învățământ.

Nici pentru o educatoare din Șcheia anii petrecuți la clasă nu s-au reflectat în calificativul obținut la examenul de titularizare. Are tot 23 de ani în învățământ, are definitivat și nota 3,25 la testarea de săptămâna trecută.

Astfel, după mai bine de 20 de ani petrecuți în fața elevilor, mai multe cadre didactice din județ au ratat examenul de titularizare din acest an, unde au obținut calificative rușinoase.

Experiența bogată la catedră nu s-a reflectat și în notele obținute la examenul care le-ar fi permis să se angajeze pe un post didactic pe o perioadă nedeterminată.

Un alt caz care atrage atenția este al unui profesor din Botoșani, învățător, care a susținut examenul la Suceava și care a fost evaluat cu 3,45. Candidatul are o vechime la catedră de 28 de ani și gradul didactic I. 

Lista poate continua cu exemple destul de multe, din păcate.

Parte de un eșec a avut și o educatoare din Rădășeni, cu definitivat și 22 de ani în spate, care a primit la proba scrisă nota 2,80.

Nepregătită a fost și o educatoare de la Putna, cu o experiență de 20 de ani, cu definitivat și cu șanse zero de a prinde un post pe o perioadă nedeterminată, din moment ce a fost notată cu 4,26 la titularizare.

Iar o profesoară din Vatra Dornei, cu grad didactic I, cel mai înalt din sistemul preuniversitar, cu 17 ani experiență, care a susținut examenul la mecanică, a primit calificativul 4,86.

Și în fine, încheiem lista exemplelor cu o notă rușinoasă – 2,15 – obținută de o candidată din Frasin, la psihopedagogie specială, candidată care are 15 ani la catedră.

 

44,2% dintre candidați au avut note peste 7

Reamintim că 932 de candidaţi suceveni care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, proba scrisă a examenului de ocupare a posturilor din învăţământ.

Potrivit rezultatelor furnizate de Ministerul Educației, 44,2% dintre candidații din județ au obținut note peste 7, calificativ care le permite acestora angajarea pe perioadă nedeterminată într-o școală (titularizare).

174 de candidați au note între 1,01 și 4,99 (18,66%), 346 de candidați au note din intervalul 5-6,99 (37,12%) și 409 candidați fost evaluați cu note între 7 și 9,99 (43,9%).

Trei lucrări au fost anulate în centrul de evaluare, iar trei candidate au fost notate cu calificative maxime.

219 candidați au contestat notele și așteaptă acum rezultatele finale, care vor fi publicate pe 31 iulie.