Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost condamnat de magistrații de la Curtea de Apel Suceava. Aceștia au menținut soluția de la Tribunal și au aplicat o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare față de Laurențiu Ovidiu Olenici, din Rădăuți, care a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc în modalitățile procurării, deținerii, transportului și alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc și de mare risc.

Instanța a mai decis confiscarea drogurilor descoperite și a diferitor sume de bani, care depășesc în total 2.000 de euro.

Totul a plecat de la un accident în care rădăuțeanul a fost implicat pe data de 21 august 2021. Evenimentul rutier a avut loc pe drumul european 85, între Dărmănești și Dănila, și au fost implicate două autovehicule, un Audi A6 și un Renault Megane, condus de către Olenici. Cei doi șoferi au fost transportați la SJU Suceava.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acestora li s-au recoltat probe de sânge, iar în cazul lui Laurențiu Ovidiu Olenici s-a stabilit că a consumat canabis.

De altfel, de la locul accidentului polițiștii au ridicat din autoturismul marca Renault Megane și din cultura de floarea-soarelui din imediata apropiere următoarele bunuri care au căzut din interiorul mașinii în momentul în care s-a răsturnat, iar în urma analizelor de laborator s-a stabilit că este vorba de 3,4methilenedioxymetamfetamine (MDMA) – drog de mare risc, într-o cutie de Orbit se afla cantitatea de 6,86 grame de canabis cu THC, iar în alte două plicuri se afla cantitatea de 1,22 grame de canabis cu THC.

În urma anchetei s-a stabilit că toate drogurile erau deținute și transportate de Olenici în scopul traficului, respectiv în scopul vânzării către consumatorii din zona municipiului Rădăuți.