„Incendiul şcoalei agronomice din Rădăuţ”

Incendiul şcoalei agronomice din Rădăuţ, după cum se comunică, a fost pus de nişte indivizi înadins, deoarece a izbucnit deodată în trei locuri. Pomperilor din Rădăuţ, cărora li-au sosit în ajutor tulumbele dela hergheliile statului şi pompierii voluntari din Rădăuţ şi Frătăuţiul vechiu, li-a succes de-a scăpa toate vitele şi acareturile gospodăriei şi mobilele înternatului. Şurele şi o parte din recoltă au ars. Paguba este de 20.000 coroane. Instrucţiunea la această şcoală nu va suferi nici o întrerupere”.

„Deşteptarea”, Anul IX, nr.66, Cernăuţi, 26 August 1901.

 

„Se clădesc dispensare în toate judeţele”

„Ministerul sănătăţii continuă campania de construcţii de dispensare în toate judeţele ţării. Cu puţine excepţii, aproape toate prefecturile au alocat chiar anul acesta fonduri, cari adăugate la acelea date de minister vor asigura terminarea, chiar în această perioadă de lucru, a unui număr mare de dispensare în mediul rural”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4879, 15 August 1936. 

 

„Civică” (II)

Nu de puţine ori şi esplanada din faţa Casei de Cultură devine asurzitoare din cauza tranzistoarelor şi casetofoanelor deschise la maximum de purtătorii acestora, sau în plină zi se aude un fluierat strident, semn că cineva şi-a zărit prin mulţime amicul ori o veche cunoştinţă. Alteori, de la distanţe apreciabile se poartă dialoguri în gura mare, nemaivorbind de cheflii solitari care la ore tîrzii din noapte, străbătînd piaţa centrală, îşi încearcă <talentele muzicale>”.

„Zori Noi”, Anul XXXI, nr. 8684, Suceava, Miercuri 17 august 1977.