Trei noi focare de trichineloză la mistreț au fost declarate de Direcția Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava. Directorul adjunct al DSVSA, dr. Dorin Galan, a declarat, ieri, că cele trei focare au fost declarate în cursul lunii septembrie, la porci mistreţi din fondurile de vânătoare nr.12 Coşna, nr.5 Chiril şi nr.30 Nisipitu.

Potrivit doctorului Galan, autorităţile sanitar-veterinare au dispus efectuarea anchetelor epizootologice și au fost întocmite programe de măsuri, inclusiv declararea oficială a focarelor de boală.

Totodată, s-a mai dispus confiscarea şi dirijarea spre incinerare a carcaselor de mistreţ depistate pozitive la trichineloză.

Trichineloza este o boală parazitară pe care omul o contractează prin consum de carne crudă sau insuficient preparată termic, care conține larvele infestante ale parazitului Trichinella. Severitatea clinică a anumitor forme de boală, care poate da complicații neurologice și cardiace și riscul ca persoana infestată să moară, explică importanța cunoașterii acestei parazitoze și impactul pe care îl are asupra sănătății publice.