Un incendiu foarte puternic, cu risc major de extindere, a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-o gospodărie din Cajvana. Alarma s-a dat în jurul orei 2.40 iar din cercetările pompierilor rezultă că focul a fost pus intenționat. Pompierii au găsit un incendiu care se manifesta foarte violent, la o anexă de mari dimensiuni și la acoperișul unei case. La fața locului s-a intervenit cu militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Cajvana și Arbore, în total cu șase autospeciale cu apă. Pericolul a fost mare pentru că alte două proprietăți se aflau în imediat apropiere de focar, aproximativ la doi metri distanță. Incendiul a fost lichidat în totalitate vineri dimineață, în jurul orei 7.00. În gospodăria afectată au ars depozitul de furaje, adăpostul de animale și magazia de lemne, corp comun, pe o suprafață totală de 112 mp, bucătăria de vară pe 40 mp, acoperișul garajului pe 24 mp și aproximativ 20 mp din acoperișul locuinței. Au mai ars obiecte de mobilier, bunuri casnice și aproximativ 6 tone de fân. De asemenea, s-au degradat și pereții casei, mansarda fiind distrusă, în timp ce parterul este mai puțin afectată. Este greu de spus ce se va mai putea folosi din locuință.

„Flăcările au izbucnit din depozitul de furaje, cauza probabilă fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, se arată într-un comunicat al pompierilor militari suceveni. 

Pompierii au salvat, printre altele, garajul și două autoturisme, precum și cele două gospodării învecinate, cu bunurile aferente. Din incendiu au mai fost salvate o vacă, 22 de porci și 20 de găini.