Comuna Vatra Moldoviței are, de vineri, măsuri de limitare a răspândirii Covid corespunzătoare scenariului roșu, iar orașul Solca și comuna Hănțești același set de măsuri, aplicabile începând cu data de 10 octombrie a.c., ora 00:00. În aceste localități incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori și mai mică de 6/1000 locuitori.

De asemenea, începând cu data de 10 octombrie a.c., ora 00:00, pentru comuna Comănești se aplică măsuri corespunzătoare scenariului galben. Aici incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Printre măsurile aplicabile în scenariul roșu amintim desfășurarea competițiilor sportive cu spectatori la max. 30% din capacitate și acces doar pentru persoane vaccinate, trecute prin boală, testate cu test RT-PCR sau test antigen rapid; organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu participare permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La mitinguri și demonstrații pot participa maximum 100 de persoane, vaccinate, testate sau care au trecut prin boală și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Restaurantele și cafenelele din hoteluri și pensiuni pot funcționa doar pentru persoanele cazate în aceste unități; în celelalte restaurante și la terase accesul este permis doar cu certificat verde - vaccinare, testare sau trecere prin boală.

Precizăm că în cazul în care incidența depășește 6/1000 excepțiile de la restricții sunt doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, nu și pentru cele testate.