Echipa de rugby CSM Bucovina Suceava a reușit un nou succes, sâmbătă, pe stadionul Unirea, trecând clar, cu scorul de 33-12, de CSU Arad. Sucevenii au dominat prima repriză, conducând cu 21-0 la pauză. Din păcate, spre finalul meciului, unul dintre jucătorii suceveni, Cristi Atudorei a suferit o accidentare gravă, o fractură la piciorul drept, fiind dus la spital, unde urmează să fie operat.

Sucevenii au înscris în acest meci cinci eseuri, două prin Tăuteanu, și câte unul prin Chirilă, Portariu și Custrin. Foarte incisivi s-au dovedit a fi în acest meci Tăuteanu și Portariu, jucători de linia I, care au tras echipa după ei. Precis a fost și Sabin Crețu, care a transformat patru din cele cinci eseuri.

Antrenorul-jucător Marcel Crețuleac nu s-a bucurat prea mult la final de meci:

”Am obținut o victorie frumoasă, de care însă nu ne-am putut bucura având în vedere accidentarea gravă a lui Atudorei. Din păcate, așa este sportul, accidentări apar și la atletism, iar rugbiul este sportul pe care ni l-am ales . A fost o victorie clară, am fost superiori, băieții s-au dăruit, în felicit și le mulțumesc”.

Cu această a doua victorie, după cea de la Gura Humorului, CSM Bucovina Suceava a acumulat 19 puncte și a urcat pe locul VI în clasament.

Elevii lui Marcel Crețuleac au șansa de a-și conserva acest loc în etapa viitoare, când joacă pe terenul ultimei clasate, CSU Alba Iulia.

Cealaltă reprezentantă a județului în Divizia Națională de Rugby, RC Gura Humorului, a jucat la Iași, într-un meci care nu contează în clasament. Poli iași a câștigat cu 38-18, într-un meci în care toată lumea s-a bucurat de rugby.