Sportivul rădăuţean Ionel Rayko Leviţchi este în faţa unei noi provocări din cariera sa, de această dată în box. Vineri, în oraşul Newcastle din Anglia, „The Lion”, aşa cum este supranumit rădăuţeanul, va lupta într-o gală piramidală de box la categoria de 67 de kilograme, în care este pusă în joc centura FFC Welter Weight Champion (categoria semimijlocie).

„Am aflat despre această gală acum o lună şi jumătate, când mi s-a propus să particip şi am acceptat fără ezitare. Mă pregătesc de ceva timp la Bucovina Rădăuţi alături de Daniel Ungureanu şi pot să spun că sunt pregătit pentru această nouă provocare, unde-mi doresc să fiu în cea mai bună formă. Am studiat adversarii pe internet şi cu siguranţă vor ieşi nişte meciuri foarte tari şi spectaculoase. Cei trei adversari din piramidă sunt nişte luptători foarte buni pe box, dar eu cred în mine şi cu siguranţă voi face nişte meciuri bune. Nu ştiu cu cine voi lupta în primul meci, deoarece se va trage la sorţi în ziua galei, dar sper să trec fără probleme de primul meci şi-n finală să devin campion din nou şi să-mi mai adaug o centură la colecţie”, a declarat sportivul rădăuţean Ionel Rayko Leviţchi.   

Originar din oraşul Milişăuţi, Ionel Rayko Leviţchi şi-a început cariera de luptător în anul 2010, iar momentan este campion intercontinental la profesionişti în kickboxing, dar luptă în paralel şi pe reguli de MMA (Mixed Martial Arts) şi mai nou în BKB (Bare Knuckle Boxing), fiind primul român ce a luptat într-o gală de box irlandez, meci pe care l-a şi câştigat. Mai mult, la finalul anului trecut, „The Lion” a reuşit să câştige centura UKBU în box, cea de campion al Angliei la categoria super mijlocie. 

În luna septembrie, Rayko Leviţchi va reveni acasă, în România, pentru a lupta într-o altă gală, dar de această dată pe reguli de MMA (Mixed Martial Arts).