Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, începând de luni, în mai multe regiuni din Grecia se menține riscul ridicat de incendii, gradul patru din cinci posibil, vizate fiind insulele Evia, Skyros, Lesvos, Chios, Kythira, cât și insula Peloponez.

„MAE informează cetățenii care ajung în Grecia asupra riscului de incendii, care se menține ridicat, la nivel 4, pe o scară de la 1 la 5, începând de luni, 20 august. Potrivit sursei citate, avertizarea cuprinde regiuni deja afectate de incendii din Grecia Centrală (insulele Evia și Skyros), peninsula Attica, regiunea Viotia, nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios), Insulele Ionice (Kythira) și Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia)”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX.

Ministerul oferă informații românilor în legătură cu modul în care pot cere asistență consulară în cazul în care se confruntă cu probleme.

„Detalii despre evoluția vremii se pot obține accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html și http://www.hnms.gr/emy/en/index_html, mai anunță Ministerul Afacerilor Externe, iar cetățenii care au nevoie de ajutor pot apela la Ambasada României în Republica Elenă sau la Consulatului General al României la Salonic. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 și cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, completează sursa citată.

În urmă cu o săptămână, locuitorii din două sate din insula Evia din Grecia au fost evacuați din cauza unui incendiu de vegetație agravat de vânturile puternice din zonă. A fost o măsură de precauție după ce 94 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetație din Grecia. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.