Multiplu medaliat şi campion naţional şi european la skandenberg, rădăuţeanul Andrei Chipreanov va provoca 100 de persoane, în cadrul unui eveniment inedit pentru Moldova, ce va avea loc pe data de 10 august, la Iulius Mall din Suceava. Acest maraton are o miză uriaşă pentru cei ce vor face skandenberg cu „Glonţul”, aşa cum este supranumit Andrei, şi asta pentru că cel ce va reuşi să-l învingă va primi un premiu de 3.000 de euro, iar în plus toţi participanţii vor intra într-o tombolă cu premii. Evenimentul organizat de Andrei Chipreanov şi susţinut de către Excellence Cars - Dealer Autorizat Volvo Cars va fi prezentat de binecunoscutul Radu Valahu.  

Concursul se adresează oricărei persoane cu o condiţie fizică bună sau oricărui sportiv amator care crede că îl poate învinge pe Andrei Chipreanov la skandenberg, excepţie făcând sportivii profesionişti ce au participat în competiţii naţionale şi internaţionale. Cei ce vor să-şi măsoare forţa şi îndemânarea cu Andrei Chipreanov se pot înscrie la adresa https://forms.gle/vTsSukLBUDKskkQG8.   

„Este o provocare pentru mine să fac un astfel de maraton, şi asta deoarece n-am mai făcut niciodată skandenberg cu 100 de persoane, ci maxim 10 meciuri într-un concurs, dar la profesionişti. Ideea mi-a venit după ce am luat în calcul faptul că-n acest fel îmi voi creşte forţa şi rezistenţa. În acelaşi timp, prin această acţiune îmi doresc să atrag tinerii către sport, mişcare şi nu în ultimul rând la skandenberg. Cu siguranţă nu va fi uşor şi există posibilitatea ca după un număr oarecare de adversari să resimt o slăbiciune la nivelul braţului drept şi implicit să fiu învins de unul dintre adversari. În plus, dacă vor fi doritori la braţul stâng, nu-i voi refuza. Dacă voi reuşi să înving toate cele 100 de persoane, mă voi gândi la o nouă provocare, cu un număr mai mare”, a explicat sportivul rădăuţean Andrei Chipreanov.

 

A început skandenbergul la 16 ani şi are o carieră impresionantă la nivel naţional şi mondial

Andrei Chipreanov, "Glonţul", şi-a început cariera în skandenberg încă din 2003. La vârsta de 16 ani, Andrei provoca la skandenberg băieţii mai mari din liceu. În scurt timp, a luat contact cu doi sportivi pe plan local şi aşa a început antrenamentele. În 2005 a ajuns la prima competiţie de nivel naţional la Brăila, unde s-a clasat pe locul 6. Ambiţia a fost ingredientul care l-a stimulat să participe şi l-a împins către competiţii.

Până în prezent a adunat mai mult de 15 titluri de campion naţional. În palmaresul său, cele mai notabile succese provin de la campionatul european din 2013, unde a fost desemnat câştigător în urma controlului de doping, care a dezavantajat concurentul rus din finală, Timur Mamedov, acesta fiind depistat pozitiv. Deţine un titlul de vicecampion mondial, respectiv o clasare pe locul trei, dublu vicecampion european, plus multe alte premii dobândite din competiţii interne şi internaţionale.

Obişnuieşte să se antreneze singur, iar pentru acest tip specific de antrenament foloseşte multipli parteneri. Face antrenament cu diverşi parteneri o dată pe săptămână, iar antrenamentul pentru condiţia generală îl împarte în 3 sesiuni săptămânale, divizând, totodată, grupele principale de muşchi.