Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a informat, marți, printr-un comunicat de presă, că este dominat de o „stare de oripilare în legătură cu tragicele evenimente petrecute la Caracal”. Senatorul afirmă că a văzut multe în lupta politică, dar „ca o astfel de tragedie să fie exploatată în interesul meschin al unor politicieni de ocazie nu am văzut și, ca să fiu  sincer, speram să nu văd vreodată”.

„Într-o țară dezbinată de ura indusă de personaje al căror rol prevăzut de lege este cu totul altul de cât cel pe care-l joacă în văzul lumii, de personaje în stare să folosească, fără scrupule, în interes electoral personal, o nenorocire ca cea petrecută la Caracal, ieșirea președintelui României este stupefiantă de-a dreptul. Întârzierea cu care s-a făcut intervenția demonstrează că s-a așteptat ca opinia publică să fie suficient de <inflamată> pentru ca un nou atac la adresa PSD să fie mai penetrant și mai eficient în amplificarea urii, instrumentul preferat de Iohannis în activitatea sa de „președinte al tuturor românilor”. În virtutea acestui cult al urii dl. Iohannis nu se sfiește să mai acuze încă o dată, afirmând, fără scrupule, că și de această dată guvernarea este vinovată”, a afirmat senatorul Ioan Stan.

·        Stan: „Încercarea de a reitera tragedia <Colectiv> este rușinoasă”

El îl acuză pe președintele României, Klaus Iohannis, de lipsă de documentare în cazul declarațiilor de presă în legătură cu „grozăvia de la Caracal”, afirmând că s-a lăsat informat de „propagandiștii statului paralel” pentru a face afirmații nereale față de modificarea făcută legilor justiției și codurilor penale. „Asta în condițiile în care Legile Justiției nu au nici o legătură cu procedura de intervenție într-un asemenea caz, ele referindu-se la statutul magistraților, la organizarea judiciară și la CSM, iar modificările la Codul penal și la Codul de procedură penală nici măcar nu sunt în vigoare, ele fiind în analiza Parlamentului. Cred că nu este lipsit de importanță să amintim că ultima modificare majoră a Codurilor penale a avut loc în timpul Guvernului Cioloș, guvern declarat de același președinte ca fiind al său”, a declarat Stan.

Față de afirmațiile președintelui Iohannis, Ioan Stan apreciază că „dimensiunile răului produs și propagat de atare declarații sunt fără margini”. „Politizând uciderea a două copile pentru a lansa atacuri la adresa Guvernului, Iohannis nu a făcut altceva decât le-a întinat memoria. Îi contest acest drept. Le contest acelor magistrați care bocesc după timpul protocoalelor dreptul de a dezinforma poporul român, încercarea de a manipula emoția colectivă în sensul unei pledoarii pentru statul polițienesc, acel stat în care drepturile omului erau văzute drept un <lux teoretic>. Le contest tuturor politicienilor oploșiți în ograda președintelui dreptul de a minți poporul român. Și îi asigur că noi nu permitem  transformarea unei nenorociri în instrument politic. Încercarea de a reitera tragedia <Colectiv> este rușinoasă și redă pe deplin măsura manevrelor urii și dezbinării promovate de președinte. Acestora și tuturor asemenea lor le cer să se ascundă acolo de unde au ieșit și să respecte durerea unor părinți veșnic nemângâiați”, a mai afirmat liderul PSD Suceava.