DIICOT anunță că Gheorghe Dincă nu a fost implicat în niciun dosar penal în perioada 2004-2019, nici în Olt și nici în Craiova, și precizează, în cazul dispariției Luizei, că dosarul de trafic de persoane a fost deschis după mai mult de o lună de la plângerea formulată de bunicul ei.

În cadrul anchetei ce vizează crimele de la Caracal, procurorii l-au condus, luni, pe Gheorghe Dincă, în teren (în Corabia, județul Olt), pentru reconstituire, iar în urma procedurii, a fost dispusă o expertiză asupra probelor ridicate cu ocazia cercetării la fața locului.

Totodată, procurorii au dispus și începerea urmăririi penale in rem cu infracțiunea de neglijență în serviciu, cu privire la apelurile la 112 ale Alexandrei.

„Facem mențiunea că în perioada 2004 - 2019, pe rolul DIICOT – ST Craiova și DIICOT – BT Olt nu a fost înregistrată nicio cauză privind activități infracționale desfășurate de inculpatul Dincă Gheorghe”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

În sursa citată se mai menționează că procurorii DIICOT au fost sesizați cu privire la fapta de trafic de persoane, în privința dispariției Luizei, abia în data de 5 iunie, „la mai mult de o lună de la săvârșirea faptei, deși plângerea penală formulată de către numitul I.S. (bunicul Luizei, n.r.) fusese înregistrată la Postul de Poliție Dioști încă din data de 15.04.2019”.

„Menționăm faptul că procedurile aplicabile în astfel de situații reclamă o acțiune promptă din partea autorităților judiciare, factorul timp fiind decisiv în astfel de cazuri”, mai arată DIICOT.