Ediția a IV-a a Cupei Monitorul pentru copii, competiție aflată în circuitul Federației Române de Tenis, s-a desfășurat cu succes în locația deja tradițională de la Complexul Sportiv „Unirea”. Întrecerea de categoria întâi, care s-a întins pe durata a patru zile și a avut pe tabloul de concurs turnee la trei categorii de vârstă, 10, 12 și 14 ani, fete și băieți, a avut de toate: meciuri frumoase, suspans, dar și întârzieri cauzate de precipitațiile căzute în zilele de sâmbătă și duminică, care i-au pus la grea încercare pe organizatori. Cupa Monitorul „Junior” a reprezentat așadar un bun prilej pentru micii tenismeni suceveni de a-și testa valoarea în compania unor adversari tari, proveniți de la diverse cluburi de profil din țara noastră.

Referitor la concursul propriu-zis, este îmbucurător faptul că sportivii din județul nostru s-au clasat și de această dată pe locuri fruntașe. Astfel, câmpulungeanul Karlo Piticaru a reușit să triumfe din nou pe zgura roșie suceveană, la puține zile distanță de la succesul înregistrat la Cupa Iorgos. În același concurs, al băieților de 12 ani, Ștefan Morari, de la clubul Select, s-a clasat al treilea. În întrecerea similară a fetelor a avut câștig de cauză ieșeanca Sorana Dascălu, după o finală pe muchie de cuțit în compania sucevencei Maya Rotari, sportiva de CS Select având parte de o ultimă lună foarte reușită, în care a cucerit două titluri FRT și a jucat alte două finale. Pe poziția următoare în clasamentul fetelor de 12 ani s-a clasat talentata Teodora Sfîrnaciuc, din Marginea, care reprezintă gruparea brașoveană Lechner.

La băieți 10 ani, trofeul pus în joc a intrat în posesia lui Gabriel Tudor, din Roman, podiumul fiind completat de doi jucători de la clubul Nada Florilor din Fălticeni, este vorba de Iustin Andrei și Matei Ursache.

Alți doi suceveni care s-au luptat pentru pozițiile fruntașe sunt Matei Lungu și Răzvan Maciuc, ambii de la CS Select, care s-au clasat pe locurile 3 și respectiv 4 în turneul rezervat băieților de 14 ani.

„A fost un turneu reușit, care a beneficiat de prezența pe tablou a peste 50 de copii. Numărul participanților putea fi însă mult mai mare, însă aproximativ 30 de copii de la cluburi din țară s-au retras în ultima clipă după ce s-a anunțat creșterea numărului cazurilor de COVID-19 din județul Suceava. Oricum, este lăudabil că sportivii suceveni au avut un nou prilej de afirmare, această competiție făcând an de an o bună propagandă sportului și tenisului juvenil sucevean”, a declarat Costel Chelariu, arbitrul turneului.

Ca de obicei, la finalul competiției nu doar laureații, ci toți participanții au primit premii și distincții din partea organizatorilor.