Clubul Sportiv Municipal (CSM) Suceava și-a stabilit topul pentru anul în curs. Pentru că pandemia a dat peste cap întreaga societate, festivitatea de premiere a fost anulată, iar sportivii își vor primi recompensele direct pe card.

Valerică Gherasim, directorul adjunct al CSM Suceava, a spus că în ciuda greutăților cauzate de pandemie, 2020 a fost un an bun pentru club. ”Vreau să le mulțumesc tuturor sportivilor pentru performanțele obținute în acest an și sper că 2021 va fi cel puțin la fel de bogat în rezultate. Pe această cale le mulțumesc și antrenorilor care au lucrat cu sportivii și îi asigur pe toți de întreg sprijinul pe care îl poate oferi clubul nostru”, a precizat Valerică Gherasim.

Trebuie menționat că topul a fost alcătuit în baza unor criterii stabilite de Ministerul Tineretului și Sporturilor, în funcție de rezultatele obținute la nivel național și internațional.

Primul loc al topului CSM Suceava din acest an este ocupat de canotorul Florin Arteni-Fântânaru, care a obținut 170 de puncte, fiind urmat la mare distanță de canotoarea Florentina Neculăeasa. Podiumul este completat tot de o canotoare, respectiv Petruța Ionela Popa.

În ceea ce-l privește pe câștigător, acesta este vicecampion european la seniori cu barca de 8+1 a României. Florin Arteni-Fântânaru a pierdut la ”photo finish” medalia de aur, iar alături de el în barcă s-au mai aflat alți doi sportivi suceveni, dar care sunt legitimați la alte cluburi din țară, Florin Sorin Lehaci și Sergiu Vasile Bejan.

Sportivul de la CSM Suceava speră că anul viitor va reprezenta culorile României și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru a ajunge în Japonia, echipajul masculin al bărcii de 8+1 va participa la regata olimpică de calificare de la Lucerna (Elveția).

În ceea ce privește topul pe 2020 întocmit de CSM Suceava, trebuie amintiți și ocupanții următoarelor poziții, în ordine de la locul patru în jos: Teodor Chira - lupte, Talida Sfarghiu – atletism, Gabriela Sârbu – atletism, Georgel Iacob – canotaj, Elena Ghiorghiță – tir cu arcul, Cosmin Mihalache – lupte, Adrian Agache – lupte, Petru Andrei Ciornei – canotaj, Bogdan Pop – lupte, Andrei Gafița – Atletism și Andrei Bratu – box.