O studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie, Raluca Savu, s-a vaccinat, duminică, anti-Covid, la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. După vaccinare, ea a declarat că de aproximativ o lună de zile lucrează ca voluntar în sectorul Covid al spitalului și că a luat decizia de a se imuniza împotriva noului coronavirus pentru protecția ei și a celor din jur. „Deoarece sunt voluntar în sectorul Covid al Spitalului Județean de Urgență Suceava sunt destul de expusă la a mă infecta cu acest virus. Așa că mi-am dorit să reduc, pe cât posibil, șansele de a contracta acest virus și de a-l transmite mai departe prietenilor sau familiei mele”, a afirmat Raluca Savu.

Ea a spus că în prealabil s-a documentat în legătură cu vaccinul, a citit prospectul, știe că este un vaccin aprobat de forurile de specialitate și și-a dorit să se imunizeze la SARS-CoV-2.

La centrul de vaccinare de la Spitalul de Urgență Suceava prima persoană vaccinată a fost șefa secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat că în această primă etapă vor fi vaccinate 250 de cadre medicale de la Spitalul Suceava. Procentul angajaților care au solicitat să fie vaccinați este de aproximativ 40%. Din cele 150.000 de doze de vaccin care urmează să vină săptămânal în țară, la centrele regionale și ulterior la centrele de vaccinare locale serul va fi distribuit în funcție de solicitări. Potrivit șefului DSP, numărul cadrelor medicale din sistemul public și privat sanitar și din centrele de îngrijire din județ este de circa 8.000 de persoane. „Așteptăm ca un număr cât mai mare dintre aceste cadre medicale să se vaccineze”, a afirmat dr. Sădean.