Accident grav, în seara primei zile de Crăciun, în municipiul Rădăuți, unde un tânăr neatent a dat cu mașina peste doi pietoni care traversau pe trecere, un bărbat și o femeie de 77 de ani, soț și soție.

Din ancheta poliției rezultă că vineri, 25 decembrie, în jurul orei 17.00, Samuel S., în vârstă de 25 de ani, din comuna Iaslovăț, aflat la volanul unui Mercedes Benz pe strada Piața Unirii din Rădăuți, ajuns la trecerea de pietoni din dreptul sediului Raiffeisen, i-a acroșat cu partea din față a mașinii pe soții Ghiroghi și Viorica L., ambii de 77 de ani, localnici din Rădăuți, care erau angajați regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator și marcaj.

Ambii pietoni au fost răniți, fiind fiind transportați la Spitalul Municipal Rădăuți.

Polițiștii i-au verificat cu etilotestul pe toți trei. Singura care avea ușoară alcoolemie (0,23 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) era femeia de 77 de ani.

Poliția a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” pe numele șoferului în vârstă de 25 de ani.