În cea de-a treia zi de Crăciun, duminică, 27 decembrie 2020, de la ora 19:00, puteți urmări, online, pe www.facebook.com/atos.suceava, Concertul extraordinar de colinde al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, ajuns la ediția a XII-a. În premieră, va fi prezentată și piesa de teatru „Ne pasă!”, piesă a tinerilor Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), despre prejudecăți, etichetări sociale și bullying. Colindele vor fi interpretate de Corul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS); Recital fluier, caval, nai, cimpoi, ocarină Alexandru Cozaciuc (tânăr artist nevăzător).

Piesa de teatru „Ne pasă!”, după cum ne-a spus pr. Justinian Cojocar, coordonatorul ATOS, vorbește despre tinerețe și universul ei, despre coborâșurile și urcușurile ei, despre experiența vieții tânărului care are multă energie, ideal și care își caută drumul spre împlinire și fericire. Unii experimentează abisurile faptelor rele, alții mai puțin, iar alții, îndrumați bine de cei de aproape, pășesc frumos pe drumul vieții, fiind exemple bune de urmat. 

„Tinerii au preocupări, pasiuni, hobby-uri diferite, care își pun amprenta asupra personalității lor. Bucuria tinerilor este atât de frumoasă. E molipsitoare, dă optimism și culoare vieții tuturor oamenilor. Scopul piesei a fost să arătăm că în fiecare tânăr, dar în fiecare tânăr, și vreau să accentuez asta, este o sensibilitate și o dorință de a face bine. Prejudecățile sunt păgubitoare. Ele nu fac decât să dezbine, să distrugă relațiile dintre oameni, în special dintre tineri. Ele creează prăpăstii fizice și emoționale, care produc traume, tristețe și depresii. Etichetările sociale nedrepte  înrăiesc oamenii și le împietresc inimile”, spune părintele Cojocar.

Un fenomen foarte grav între tineri este bullying-ul, a mai completat coordonatorul ATOS, și vedem cât efort se face din partea școlii și a autorităților pentru stoparea lui. „Trebuie să luptăm aprig împotriva bullying-ului, pentru că demolează persoana, deci e antipersonal, antisocial și anticreștin”, a concluzionat pr. Cojocar.