Pompierii au intervenit, în noaptea de marți spre miercuri, la două incendii izbucnite la Volovăț, respectiv la Basarabi-Preutești.

Prima alarmă s-a dat puțin după ora 0.00, la Volovăț.

Pompierii militari de la Rădăuți, sprijiniți de echipajul de la Serviciul Voluntar Volovăț, au intervenit cu patru autospeciale cu apă la incendiul anunțat la un foișor din lemn aflat într-o gospodărie.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul foișorului (structură închisă, din lemn), cu pericol de extindere la un depozit de cherestea, aflat în imediata apropiere.

Incendiul a fost stins în jurul orei 1.20.

Focul a distrus acoperișul foișorului pe o suprafață de aproximativ 150 mp și s-au degradat pereții și elementele de tâmplărie (ferestre și uși). De asemenea, s-au degradat obiecte de mobilier din interiorul foișorului. Din fericire, depozitul de cherestea a fost salvat.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Spre dimineață, în jur de ora 5.50, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Preutești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Basarabi, comuna Preutești.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcție corp comun, compusă din adăpost de animale și o anexă, cu pericol de propagare a flăcărilor la întreaga gospodărie.

Focul a distrus adăpostul de animale și anexa, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Focul a degradat și bunurile din interior - aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn și altele.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un burlan metalic neprotejat corespunzător față de materialele combustibile”, a rezultat din cercetările pompierilor militari.