Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a pregătit centrul de vaccinare anti-Covid, în ambulatoriul unității medicale. Directorul medical al spitalului, dr. Marius Grămadă, a declarat că până în acest moment sunt înscrise 380 de cadre medicale pentru vaccinare, existând posibilitatea solicitării și primirii imediate de doze suplimentare de vaccin. Conform primelor informații, inițial pentru Spitalul Suceava erau planificate 250 de doze de vaccin anti-Covid pentru imunizarea a 250 de angajați. Fiind vorba despre un vaccin care se adminitrează în două doze, rapelul se va face la 28 de zile de la prima administrare.

Prefectura Suceava a informat, printr-un comunicat de presă, că o comisie formată din prefectul județului, Alexandru Moldovan, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, șeful STS Suceava, general Mihai Dascălu, comandatul Garnizoanei Suceava, colonel Mugurel Anton, directorul executiv DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, directorul medical al Spitalului Suceava, dr. Marius Grămadă,  împreună cu cadre medicale cu atribuții de la spitalul județean și DSP Suceava, a vizitat miercuri centrul de vaccinare organizat în clădirea nouă a ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

Reprezentanții spitalului au prezentat în detaliu structura centrului de vaccinare, circuitele funcționale, modul de organizare, de programare a personalului medical ce urmează a se vaccina voluntar, precum și modalitățile de raportare a posibilelor efecte adverse.

Centrul de vaccinare va avea doi medici coordonatori și se organizează respectând un circuit unidirecțional, fără întoarcere, fără intersectare, vor exista puncte de recepție, de triaj medical și de vaccinare, precum și zona de supraveghere post-vaccin.

Prima serie de vaccinări anti-Covid se va efectua în data de 27 decembrie a.c..