Rugby Club Gura Humorului a reușit să treacă peste meciul prost din prima etapă a Diviziei Naționale de Seniori (DNS), obținând victorie în etapa a II-a, acasă, pe stadionul Tineretului, în compania RC Grivița București.

După un meci foarte echilibrat, în care ambele echipe au pus osul serios la treabă, humorenii s-au impus cu 21-13. Cuvântul de ordine al partidei a fost echilibrul, la pauză scorul fiind 9-6 pentru gazde. Singurul eseu a fost înscris de oaspeți, însă Alin Conachi a fost din nou omul care a făcut diferența. Acesta a înscris toate punctele sucevenilor din lovituri de picior, inclusiv din dropgol, ratând în toate cele 80 de minute o singură lovitură de pedeapsă.

Greul a fost dus însă de toată echipa, care pe final a fost foarte aproape de a marca și un eseu. Una peste alta, victorie meritată a elevilor lui Andrei Varvaroi, revanșă după ce la finele anului trecut cei de la Grivița București învingeau Gura Humorului, tot în Bucovina.

RC Gura Humorului a combinat în acest meci tinerețea campionilor trei ani la rând la juniori, cu experiența unor jucători vechi, care au avut o contribuție importantă la nivel de grămadă, probabil decisivă în sorul final.

RC Gura Humorului a obținut 4 puncte în clasament după această victorie, în timp ce oaspeții din Capitală au ratat și punctul bonus defensiv.

Humorenii au ținut să le mulțumească celor aproape 300 de oameni care au cumpărat bilete virtuale la acest meci, ajutând echipa cu 1.400 de lei, o sumă cu care se acoperă o parte din cheltuielile de meci.

RC Gura Humorului mulțumește tuturor celor care sunt alături de echipă, DHL Expres România, BCR, Albini Prassa – Tiisot România și celorlalți sponsori.

Joia viitoare, pe 22 aprilie, de la ora 17.00, la Suceava, pe stadionul Unirea, în cadrul etapei a III-a a DNS va avea loc derbiul Bucovinei, CSM Suceava – RC Gura Humorului.