Gazeta Sporturilor a anunțat că tânărul internațional de seniori al României Daniel Stanciuc, legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, se află pe lista de priorități a campioanei României, Dinamo București, care ar pune pe masă 30.000 de euro pentru înregimentarea handbalistului în vârstă de doar 19 ani. Negocierile dintre cele două grupări au fost recunoscute de antrenorul „universitarilor”, Petru Ghervan.

„Suntem în tratative avansate cu Dinamo pentru transferul lui Daniel. Nu este vorba de bani, noi ne dorim ca băiatul să progreseze și să joace, pentru că are un potențial fabulos. Dacă Dinamo garantează că-l poate ajuta în acest sens, din vară va fi la București. Dacă nu se vor îndeplini condițiile din contract, jucătorul se va întoarce la Suceava", a declarat Petru Ghervan.

Stanciuc a debutat la începutul anului pentru echipa națională de seniori cu prilejul turneului de pregătire din Spania, având evoluții apreciate în „dubla” cu Insulele Feroe, disputată recent în preliminariile Campionatului European.

Daniel provine dintr-o familie suceveană cu șapte copii, cinci fete și doi băieți. Prima sa dragoste a fost fotbalul, dar a fost deturnat spre handbal de către antrenorul Vasile Boca, coordonatorul centrului de copii și juniori de la Clubul Sportiv Universitar. Considerat de specialiști drept marea speranță a handbalului românesc, Daniel Stanciuc are în palmares cu gruparea suceveană două medalii de aur, două de argint și una de bronz la campionatele naționale juvenile, la diferite categorii de vârstă. De asemenea, a fost, pe rând, căpitanul echipelor naționale de cadeți și juniori ale țării noastre, regăsindu-se în aceeași postură și la lotul național de tineret.

Daniel se consideră norocos că a avut șansa să joace la CSU din Suceava, un club cu mare tradiție în formarea juniorilor, unde nu se pune presiune mare pe rezultate la seniori. Acesta este și motivul din cauza căruia mulți juniori se pierd odată cu trecerea la categoria de vârstă superioară: nu primesc minute la echipele de seniori deoarece acestea au obiective imediate.

Idolul său în handbal este celebrul Nikola Karabatic, de aceea joacă pe tricou cu numărul 44, ca și superstarul francez.