Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur a calificat, marți, declarațiile prim-vicepreședintelui Rareș Bogdan, referitoare la necesitatea demiterii ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, drept „exagerate și deplasate”, apreciind că „nu fac bine partidului”.  

„Nu ne face deloc bine nouă, Partidului Național Liberal, această escaladare a discuțiilor în spațiul public. (...) Nu am fost niciodată de acord să ieșim în spațiul puiblic înainte de a avea dezbaterile noi, în interiorul partidului. În PNL avem un istoric frământat al nostru, au mai fost declarații”, a declarat Flutur, într-o conferință de presă, la Siret. Liderul PNL a arătat că evaluarea miniștrilor nu trebuie făcută în spațiul public, chiar dacă astfel de replici „fac deliciul presei” și s-a declarat „deranjat, în general, de declarațiile în spațiul public pentru că pe de o parte este vorba despre miniștri, pe de altă parte, de demnitari de vârf din PNL. De aceea cred că repede trebuie să ne întâlnim să clarificăm aceste lucruri”.

„Ultimele declarații au fost exagerate, deplasate și nu fac bine partidului. Aștept cu nerăbdare primul birou politic național, să clarificăm rufele în familie, mai ales că urmează această schimbare de gardă a premierului, vine această rocadă. Cred că putem să vorbim de foarte multe lucruri bune. Personal, coordonez evaluarea programului de guvernare din această perioadă a Guvernului Ciucă și sunt multe lucruri care trebuie spuse. Aceste scandaluri umbresc multele fapte bune care au fost făcute de Guvernul Ciucă în România”, a mai spus Gheorghe Flutur. Întrebat dacă este interesat de un portofoliu în guvern, Gheorghe Flutur a răspuns „am multă treabă de făcut aici, la Suceava”.

Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că ministrul Aurescu a fost pus în funcție de „statul român” și a afirmat că ar trebui demis din funcție. Replica ministrului Aurescu, dată tot la un post de televiziune național, a fost că a fi atacat de Rareș Bogdan este ca și cum ar fi atacat de Sputnik.