Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, s-a alăturat marţi filialei Suceava a PSD. Potrivit unor surse politice, Vasile Rîmbu va prelua preşedinţia Organizaţiei Municipale Suceava a PSD în zilele următoare, când se va stabili şi modalitatea prin care se va face acest lucru.
Actualul lider al PSD Suceava din municipiul reședință de județ, Dan Ioan Cușnir, a confirmat faptul că Vasile Rîmbu a depus o adeziune pentru a se înscrie în partid. „Astăzi au fost aprobate șapte cereri de înscriere în partid, printre care și cea a domnului Rîmbu”, a spus Cușnir. Acesta nu a făcut niciun comentariu în ce priveşte preluarea conducerii Organizaţiei Municipale Suceava de către Vasile Rîmbu.
Potrivit unor surse politice, înscrierea lui Vasile Rîmbu în PSD este gândită pentru o viitoare candidatură pentru funcția de primar al Sucevei la alegerile locale de anul viitor. Vasile Rîmbu a confirmat marţi seara apartenenţa sa la PSD şi că va prelua cu titlu interimar conducerea Organizaţiei Municipale Suceava. El a mai spus că opțiunile sale politice au fost dintotdeauna de stânga. Personal, Vasile Rîmbu nu a dezvăluit mai multe despre planurile sale politice de viitor, dar cu siguranță o va face în cel mai scurt timp.