Poeta Lena Chilari, din Republica Moldova, este invitata specială a evenimentului cultural „Seara de poezie” (2 – serie nouă 2023), ce se va desfășura vineri, 17 martie 2023, la ora 17:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava (spațiul expozițional de la etajul al III-lea).

Evenimentul este organizat de Casa de Poezie Light of ink & Editura Tracus Arte, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Zidul de Hârtie.

În cadrul acțiunii Seara de Poezie debutează poeta Lavinia Zamă.

Moderatori: Vlad Sibechi și Teodora Barbu. Ei vor dialoga cu Lena Chilari (și) despre volumul „O cană de noviciok la bătrânețe”, apărut în 2020 la Editura Tracus Arte (https://edituratracusarte.ro/.../o-cana-de-noviciok-la.../). Organizator: prof. Gheorghe Cîrstian.

Lena Chilari (n. 1995, Pepeni/Republica Moldova) este poetă și profesoară. A absolvit Facultatea de Litere din Cluj. A publicat în revistele Steaua, Echinox şi pe platformele literare O mie de semne, Fabrica de poezie, Noise Poetry, Dlite. A participat la lecturi de poezie la Institutul Blecher, Nepotu' lui Thoreau. E atrasă de performance poetry. A debutat în 2020, la Editura Tracus Arte, cu volumul „o cană de noviciok la bătrânețe” (prezentare de Al. Cistelecan), ca urmare a câștigării premiului „Regele Dimineții”, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Premiului “Alexandru Mușina” pentru debut în poezie, acordat de Editura Aula Magna, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov și cu Editura Tracus Arte.

Poeta Lavinia Zamă debutează la Seara de Poezie. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, membră a Casei de Poezie Light of ink. A publicat poezie în suplimentul Insert cultural, nr. 28.