Ce legătură există între o fermă de vaci și biomasă? Una de aproape 150 de metri cubi de bușteni de rășinoase, fără acte legale, descoperiți la punctul de lucru al unui operator economic cu obiect de activitate întreținerea și îngrijirea animalelor de fermă, din satul Herla, comuna Slatina.

„Surpriza” a fost descoperită în cursul zilei de marți, 14 martie, în baza informațiilor deținute de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, care au acționat împreună cu polițiști din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – BICMA, dar și cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Suceava.

În incinta punctului de lucru, echipa de control a identificat stive de material lemnos sub formă de buștean, acoperite parțial cu folie de plastic, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

În urma inventarierii efectuate de către delegații Gărzii Forestiere Suceava a rezultat un volum de 142 mc buștean rășinoase, cu o valoare de peste 36.000 lei. 

„Garda Forestieră Suceava va continua verificările privind trasabilitatea materialelor lemnoase identificate fără proveniență legală, urmând a se lua măsurile ce se impun”, a precizat inspectorul-șef Mihai Gășpărel.

Întrucât nu au fost prezentate justificări legale cu privire la deținerea materialelor lemnoase, echipa de control a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, fiind ridicată, transportată și predată în custodia Ocolului Silvic Mălini.