PD-L vrea să atragă un număr cât mai mare de membri spre partid şi va promova o politică a porţilor deschise. Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, vineri, că PD-L va arăta „o deschidere totală” pentru noii membri. Practic, democrat-liberalii încearcă o mai bună organizare pe domenii de activitate, astfel încât să poată avea departamente de consultanţă şi expertiză pentru guvern, formate din specialişti, în perioada cât se află la putere şi aceleaşi departamente să monitorizeze executivul odată cu trecerea în opoziţie.
Comisia de modificare a statutului PD-L, din care face parte şi Gheorghe Flutur, va propune Colegiului Director, duminică, 
organizarea PD-L pe secţii de votare şi colegii de deputaţi, înfiinţarea organizaţiilor PD-L din diaspora şi a acestor comisii de specialitate pentru învăţământ, sănătate, dezvoltare rurală, economie, mediu de afaceri, justiţie. „Acestea au rolul de a chema membrii PD-L, dar şi pe cei care nu sunt membri dar vor să vină alături de noi, să elaboreze politici şi să acorde expertiză executivului când e la putere şi monitorizare în opoziţie. Comisiile de specialitate sunt pepinieră de oameni pentru când partidul are nevoie de ei în diverse domenii”, a spus Flutur. 
În ceea ce priveşte structura de conducere, comisia de statut propune formula cu preşedinte, patru prim-vicepreşedinţi, 15 vicepreşedinţi, 12 secretari executivi, un secretar general cu 3 secretari generali adjuncţi, pe regiuni, „ca să putem organiza mai eficient partidul”, a precizat Flutur. 
Acesta a mai spus că un membru PD-L va putea deţine concomitent două funcţii în partid, dar nu la acelaşi nivel. Varianta de nume pentru partid este aceeaşi, dar fără cratimă- PDL, iar despre păstrarea trandafirului ca simbol şi despre ponderea femeilor în structurile de conducere se va discuta abia duminică, la întrunirea Colegiului Director.